ERVARING VAN

Andrew Kube

Veiligheidskundige en arbeidshygiënist

Odfjell Terminals Rotterdam - Rederij

“Onze panel operators zijn te vergelijken met luchtverkeersleiders. Ze hebben continu acht schermen voor hun neus en moeten soms meerdere alarmen verwerken. Ze kunnen niet weglopen van hun werk.

Aan de ene kant is dit een gezondheidsrisico voor onze operators. Anderzijds is het een veiligheidsrisico. We hebben op het terrein tanks met 20 duizend m3 benzine. Er kunnen slachtoffers vallen als onze operators hun werk niet goed doen."

‘Een paar extra ogen garandeert onafhankelijkheid’


"Onze Arbodienst was erg druk. Zelf ben ik veiligheidskundige en arbeidshygiënist maar vond het fijn om een stel extra ogen te hebben. Dat garandeert onafhankelijkheid. Mijn argumenten richting management team zijn daarmee sterker. En naar de operators is het een signaal dat ik met hen meedenk en ik ook aan hun kant sta.

Zo kwam het dat we Mirjam van der Kooij inhuurden voor het arbo-advies over arbeidsveiligheid. Ik had goede ervaringen met PHOV door de Opleiding Veiligheidskunde die ik er had gedaan. Het gedeelte over procesveiligheid hebben we overigens bij een andere partij belegd. Dat zijn echt andere werelden.

We krijgen een grotere en betere controlekamer. Het advies van Mirjam was om de operators hierover mee te laten denken. Daar waren ze heel blij mee, dat ze konden meedenken over de werktijden, apparatuur, inrichting en opzet van monitoren, verstelbaarheid van de tafels en de nieuwe stoelen.”

Deze site kan gebruik maken van cookies. Klik hier voor meer informatie en onze privacyrichtlijnen.