ERVARING VAN

Edith Gardiner

Operational Resource Manager

Genmab - Biotechnologie bedrijf

"Het lab van onze vestiging van Genmab in Utrecht Science Park bestaat al meer dan vijftien jaar. In die tijd zijn de voorschriften natuurlijk veranderd en hebben wij daarop aanpassingen gedaan. Maar onze mensen voelden soms een lichte onrust: kloppen onze procedures nog wel?

Het was kortom tijd om een keer integraal te kijken naar de situatie. Daarvoor hadden wij de kennis niet in huis en ook de tijd niet. Daar kwam bij dat we hard aan het groeien waren. In zo'n situatie moet je de basis echt op orde hebben

Ik heb op internet gezocht naar advies op gebied van procesveiligheid en kwam uit op Wim van Alphen van PHOV Advies uit. Ik heb nagevraagd bij een vakgenoot op de universiteit. Die kende Wim en was positief over hem. We waren op zoek naar een adviseur die de vertaling maakt van de regels naar de praktijk op het lab."

'De regels en ons lab waren in de loop der jaren flink veranderd.

We wilden weten of de veiligheidssituatie nog klopte'

 


"Wim is heel praktisch en to the point. Hij organiseert het automatisch toepassen van de regels in de praktijk. Zo hoef je ze niet telkens na te zoeken. Zijn trainingen waren interessant en zaten vol goede en grappige voorbeelden.

Nu het traject voorbij is, zijn de procedures tastbaar, vindbaar. Bijvoorbeeld de gelamineerde werkinstructiekaarten die in het lab hangen. Die hebben we overigens zelf gemaakt, maar op basis van Wims advies.

Wim is zo deskundig. Wat je soms ziet bij adviseurs is dat ze bij elke nieuwe vraag contact moeten opnemen en later bij je terugkomen. En steeds nieuwe facturen sturen. Dat was bij Wim niet nodig: hij had de kennis paraat. En hij is nog steeds betrokken: hij stuurt nog af en toe vrijblijvend een mail met een handige link of rapport.

Ik raad PHOV Advies aan aan bedrijven die echt werk willen maken van betere procesveiligheid. Verwacht geen gelikt rapport maar down to earth advies in normaal Nederlands. Met foto’s erbij om de zaak te verduidelijken.”

Deze site kan gebruik maken van cookies. Klik hier voor meer informatie en onze privacyrichtlijnen.